tisdag 20 december 2011

Egoist.

Jag är en egoist. Idag är det väl bevisat...

Åkte till apoteket för att hämta ut nässprayet, som jag beställt förra veckan. Kö. Så klart. Jag väntade i  en kvart, men det är inte det som är poängen. Bredvid mig satt en tjej med magen i vädret. Hon stånkade och stönade, pustade och flämtade. Och suckade. Jag tänkte: Skyll dig själv, var glad i stället!!

När jag kom hem hade vi fått julkort. Ett av dem förestället en bebis, två veckor gammal, klädd som tomte.
Fan. Det skulle ju varit VI som skickat ut bebisjulkort i år....

Jag känner mig så himla egoistisk, och småsint. Varför inte glädjas åt dem, med dem i stället??

Nä, jag kommer hem och är sur och tjurig i stället. Det kan ju inte fina goa mannen min hjälpa heller... Stackarn. Det är ju inte honom jag är arg, bevsiken och sur på. Det är ju på mig själv.

Nåja. Inget nässpray fick jag med mig hem heller. Försenad leverans, stod det. Ny leverans tisdag den 21 december. Jaså? Idag är det tisdag den 20 december. I morgon är det onsdag den 21 december. Jag gjorde klart för människan där, att jag måste ha det den 29, eftersom jag ska börja den 30.

Sen fick jag lite hicka också. Det stod att jag ska ta sprayet 4 ggr varje dag. Barnmorskan sa till mig 3 ggr varje dag. Vilket gäller? Såväl kliniken som gynläkaren har semesterstängt nu... På Fass, eller vad det nu heter, det som Apoteken kollar på, stod det faktiskt att normaldos är 4 ggr varje dag. Så jag blev rekommenderad att ta 4 ggr varje dag. Förra gången tog jag bara 3 ggr varje dag, om jag minns rätt. Hur har ni gjort??

kramelikram

7 kommentarer:

 1. man FÅR vara egoist , stor kram! <3

  SvaraRadera
 2. Säger som tess: I vår situation får vi vara egoister!! Just nu är jag nog den största egoisten som finns.

  Igår berättade min närmaste kollega att hon blivit mormor. Inte ens då kunde jag glädjas. Jag tänkte bara att det borde varit jag som fått den där bebisen.

  SvaraRadera
 3. Tack goa ni!
  Ibland känner jag mig som en usel människa!! Men, jag kan inte rå för det....
  Tur jag har er, som vet hur det känns!!
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Förstår hur du känner, ibland blir leendet liksom mest en grimas när hjärtat fått utstå för mycket. Klandra inte dig själv. Förresten så sprayar jag också nu,inför försök nr6..4ggr dagligen. Har gjort "den långa" behandlingen två ggr tidigare och sprayat 4ggr/dag där också.
  /T

  SvaraRadera
 5. Tack, Anonym/T!!
  Jag är lite orolig över det där med sprayandet... De jag har pratat med har bara sprayat tre ggr om dagen... Men jag har tänkt läsa på lite, det kan väl inte vara farligt om jag sprayar 4 ggr??
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Hej igen.., jag sprayar med Suprecur 0,15mg..(antar att det finns olika sorters ?)och har blivit rek.4ggr dagligen..går i på Öresundskliniken i Malmö. Samma ålder som dig..och har också haft ett par missfall detta året:(.. Men det kan ju gå,så vi hoppas och försöker än !
  Har svårt o tänka mig att det skulle vara farligt om du skulle spraya 4ggr, men de på din klinik har väl nån jourtelefon även under julen ?
  Kram T

  SvaraRadera
 7. TACK! Jag har två tjejer i min närhet, som båda sprayat 3 ggr (och aldrig hört om nån som gjort 4 ggr). Men jag tänkte också på den här jourtelefonen, känns ju säkrast att fråga!

  Men, vi verkar ju lika du och jag (ålder, flera missfall osv). Jag ska spraya för att vara helt nollad när jag börjar bygga upp slemhinnan, inför vårt sista återförande av ett embryo...

  Jag hör av mig.... ;)
  KRAM

  SvaraRadera