torsdag 14 november 2013

November-trist....

Jag har varit i kontakt med vår socialsekreterare igen. Hon är trevlig, så det är inga problem. Faktiskt är hon en av de bättre vi har träffat... Jag litar verkligen på henne, och det är ju viktigt.

Trogna läsare kommer kanske ihåg mitt (vårt) resonemang om att träffa de två små flickorna igen. Det känns så himla konstigt att liksom bara släppa dem... Vi skulle få besked om det nya familjehemmet ville träffa oss. I somras pratade vi ju en del, och då lät det så självklart att vi skulle höras av. Men vi hörde av oss, och inte de... Det blev inget. Nu säger vår soc sekr att det är helt okej, och de vill gärna att vi kommer och hälsar på. Mamman i familjen skulle ta kontakt med oss. Men det har hon inte gjort, och det har väl gått ännu en månad nu (minst). Vår soc sekr berättade då att familjen har problem med någon av de andra kommunerna som de har fosterbarn från. De har ju flera barn, från olika ställen. Tydligen har det varit rätt rörigt, för de vuxna, inte för flickorna. Vi vet att det var något bekymmer med ett av deras äldre barn, med skyddad identitet osv osv. Men det finns alltså hopp om att få träffa dem igen...

Det lilla barn som vi nu är matchade mot, är ännu inte fött. Det är planerat ett kejsarsnitt nästa vecka. Den blivande mamman har gått med på att skrivas in på ett utredningshem, tillsammans med barnet. Där behålls de i tio veckor. Men redan kring jul, eller strax efter, bör man kunna se åt vilket håll det lutar. Om barnet ska placeras hos oss, får vi redan då komma och hälsa på det, och lära känna det och dess mamma. Vi vet ju inte om det är en pojke eller en flicka, och jag gillar inte uttrycket hen. Vi väntar, helt enkelt.

Men, det kan också bli så, att förlossningen blir jobbig, inte går som planerad eller nåt annat händer, och kvinnan inte vill behålla sitt barn, inte ens se det. I så fall, kan vi ha ett barn hos oss tidigare än vad vi tror... Men det är absolut inget vi räknar med. Skulle det bli så, då får vi lösa det på nåt sätt. Och det kommer lösa sig.

Idag är världens usligaste väder! Grått, mörkt, regnigt, blåsigt, och några få plusgrader. Inte mitt favoritväder alls!! Så, då åker jag på julmarknad... :) Min svägerska har tagit ledigt i eftermiddag, så vi kan gå i lugn och ro, när det inte är så mycket folk. Lite kul!

Ha en fin dag, alla!!

1 kommentar:

  1. Oj, vad spännande att ni är matchade mot ett barn! Hoppas ni finner en bra lösning som passar alla inblandade så snart som möjligt!!

    Kram

    SvaraRadera