torsdag 6 december 2012

Neeeej!!

Alltså, vad är det för fel på oss? Allt ska liksom bara krångla och bli fel, hela tiden.

Det togs inget beslut i nämnden igår. Föräldrarnas advokat har skjutit upp det till på tisdag. Så nu är det inte säkert att det händer nåt före jul. Mest troligt i mitten på januari. Då har nog familjen redan flyttat till en annan kommun... :(

Och för varje dag som går blir det bara värre för barnet... Det är ju barnet vi tänker på... Vi finns här, med öppna armar, beredda att ta emot. Men, nej då.

Hur tänker lagstiftaren egentligen?? Vem tänker de på? Barnets bästa?? NÄ! Det är fortfarande de vuxna man tänker på. FEL säger jag.

Jag blir så trött. Och lessen. Jag blir riktigt, riktigt lessen...


Tur det finns några goa vänner där ute, som vet vad vi väntar på... Igår var maken på julfest, och kom inte ens hem. Typiskt, när jag hade behövt prata... Polisvännen stöttade. Skönt med förstående vänner!


Jag är på väg ner igen. Ordentligt, känner jag. Det var ganska länge sen jag var nere i den där hålan nu... Längtar ju inte tillbaka dit, precis. Dumt. Dumt. Dumt.

6 kommentarer:

 1. Men stackars stackars barn. Jag blir så förtvivlat ledsen när jag läser :-( Kan de inte gå in och tvångsomhänderta NU ? :-( Jag sitter här och blir så arg och ledsen - hur ska det då inte kännas för er. Du har min medkänla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Soc har ingen insyn i familjen längre, familjen har sagt ifrån. Det gör mig förvånad och ilsk - kan det vara så? Soc har alltså inte tillräckligt för ett akut omhändertagande (behövs mycket då). Men om det kommer in anmälan från nån mer, kommer saken i ett annat läge...

   Radera
  2. Ilsk var ordet! Förstår inte hur det kan få vara så. "Nej men vi vet om att vi är kass som föräldrar så därför får ni från soc inte komma." Nähä liksom. Önskar att man kunde hinta till barnets omgivning vilken skillnad en anmälan (till) kunde göra för ett litet ledset barn! Förstår inte hur föräldrars rätt till sina barn kan få vara så stark. Barnets bästa borde gälla!

   Radera
 2. Men åh!!! Vad har vi för stört system i
  Sverige??? Tycker det är fruktansvärt för er, och för det lilla oskyldiga barnet! Man blir ju rädd för alla barn som far illas skull. Hoppas för både hennes och eran skull att hon får komma till er på nåt sätt. Många kramar.

  SvaraRadera
 3. Jag är bestört efter att jag blivit ännu mer insatt i systemet i Sverige.
  När det gäller adoption handlar det ALLTID om barnets bästa. Vi som blivande föräldrar måste undersökas, hackas och malas.
  Men när det gäller "vilken pundare som helst" får ett barn så är det DERAS rätt till barnet som ligger Sverige starkas. De biologiska föräldrarna MÅSTE ALLTID HA RÄTT TILL DERAS BARN. Det är sjukt! Det är inte vettigt. Det är INTE barnets bästa!!!

  Å vad jag hoppas att detta ska lösa sig för den lilla tjejen!!!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Usch vad hemskt att det inte händer något om den lilla flickan mår dåligt hos sina föräldrar! Jag hoppas att det ordnar sig snart och att hon, mot all förmodan, kan få en fín jul tillsammans med er!!!

  Kramar

  SvaraRadera