tisdag 25 december 2012

Funderingar i juletid.

Julen. Glädje. Frid. Barn. Tindrande ögon. Filmer. God mat. Snö. Sovmorgon.

Vi vaknar upp till en juldag med ordentlig blåst, och mulet och grått. Och faktiskt, det regnar också. Trist. Kollade väderprognosen, och det ser inte kul ut. Jag tycker ju det ska vara snö och kallt på vintern... Det här slasket är det absolut tråkigaste.

Julafton var fin. Jag hade en lessendag, synd att det ska vara på julafton, men det rår jag inte över. Jag berättade för mina brorsbarn att vi förmodligen ska ta hand om ett barn. Det blir ju nästan som en kusin till dem. De har nämligen talat om att de minsann vill ha kusiner. Den äldste klargjorde igår, att han var den enda í hela hans klass, som inte har kusiner!! (och så en förebrående blick...). Ja du, vännen min, vi gör så gott vi kan... Flickan frågade mer om varför inte det här barnet kan bo hos sina föräldrar. Det är svåra saker att förklara... Men de nöjde sig med mina svar. Och sen spelade vi fyra i rad, den försvunna diamanten och de andra spelen de fick i julklapp... :)

Idag ska vi till makens släkt. Hans syskonbarn är några år äldre. Men det är brodern som är den knepige där... Förra året gjorde jag en kalender med foton på alla i familjen (makens syskon m familjer och föräldrar och så vi). Den var ju inte bra. Han hittade massor att klaga på. Men makens pappa har skrutit med fotona varenda gång vi har träffats... :) I år fick jag inte göra nån kalender, det skulle brodern göra. Jaha. Han har frågat maken ett par gånger var jag hade gjort kalendern, och jag talade om det, tipsade t o m om vilket företag jag tyckte var bäst. Tydligen var det inte så enkelt som han trodde, för nu hörde jag nåt om att det nog kanske eventuellt blir en kalender, och då bara med foton på barnen i släkten (de är typ 16 och 10 år....). Men, jag har gjort nåt eget... Hihhihi! Jag har gjort en liten bok i stället, inte större än typ 15x15 cm, med 2-3 foton på varje sida, totalt runt 70 foton. De beskriver året 2012, och är foton på makens släkt (inkl moster och morbror). När jag letade foton, och satt där och knepade och knåpade, tänkte jag på min svärfar, och på makens utvklhandikappade kusin. De uppskattar båda mina foton... :) Ska bli lite spännande att se och höra reaktionerna idag....

Jag har klarat av några julkonserter också. I söndags i min hemkyrka. Gick riktigt bra! Och många har gett mig fina ord efteråt. Och det känns ju bra.

Men ändå, så kommer en lessendag. Jag börjar gråta utan orsak, känns det som. Förlåt, säger jag till maken. Bli inte arg på mig, för att jag är lessen, ber jag honom. Min fina man svarar, att han kan ju inte bli arg på nån som är lessen. Jag får vara lessen, säger han och kramar och pussar på mig... <3


Äsch, nu var det är lite förvirrade funderingar i jultid...

Jag önskar er alla en GOD, varm, innerlig och välsignad JUL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar