söndag 1 april 2012

Om att bryta ihop.

Det är nåt jag gör. Bryter ihop alltså. Inte hela tiden, men det händer lite då och då.

Igår var en slö-dag. Men vi samlade ihop oss framåt kvällen och var och handlade lite inför veckan. Väl hemma så gjorde vi en god lördagsmiddag, och tillbringade kvällen framför en film.

När vi lagade mat, satte jag på lite musik på datorn. Jag kopplade datorn till högtalarna, så det blev hög musik och mycket dunk-dunk. Det var inte min spellista, och rätt var det var, dök det upp en låt som berörde mig. Jag kommer inte ihåg var det var för låt, men den gick rakt in i hjärtat. Jag bara föll ihop i en hög på golvet och grät. Som tur är, har jag en bra man. Han fattar och förstår (för det allra mesta i alla fall). Det räcker oftast med en lång kram, när det blir så här.

Jag frågade honom, om han tänker på det varje dag. Han svarade ärligt, att nej, det gör han nog inte. Varje vecka då, undrade jag. Och det gör han, sa han då.

Man behöver inte tänka på det varje dag, det är inte det jag menar. Men det känns bra för mig att få veta. Det känns som om våren har fått alla att öppna upp sina jackor och komma lättklädda till solen. Och vad ser man då? Jo, gravidmagar överallt, typ. Och det är ju inte det, att jag missunnar dem det på nåt sätt. Nej! Men jag hade också så gärna velat ha... Nu...

Det är dags för kuratorn igen nu. Den här gången får jag nog åka ensam. Mannen har för mycket på jobbet, han är verkligen riktigt stressad. Jag vet inte hur jag ska kunna hjälpa honom, för jag märker ju att han inte mår bra. Vill ju ta hand om honom.

Vi får se vad den här nya månaden har att erbjuda...

kramkram

8 kommentarer:

 1. känner igen mig själv igen i dig... som vanligt! Finns för dig, det vet du... Ses på tisdag. Bamsebamsebamse kramar till dig!!!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det är viktigt att bryta ihop ibland bara det inte blir för ofta...

  Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det är viktigt att bryta ihop ibland. Mitt "motto" eller vad man kan kalla det har alltid varit: Det är bara att lägga sig ner och bryta ihop - så får man resa på sig och komma igen sen!

   = Det är okej att bryta ihop, men man MÅSTE upp igen, man får inte stanna där nere...

   kramkram (och jag tänker på dig, och håller tummarna....)

   Radera
 3. Jag håller med Längtan. Det är bra att bryta ihop. Man måste bryta ihop.

  Jag har funderat mycket på det där att tiden läker alla sår. Det tror jag inte riktigt på. Men jag tror att man med tiden hittar redskap att hantera sina sår. Då bl.a. genom att bryta ihop.

  Å vad jag önskar att vi hade fått gå med våra magar i en uppknäppt jacka.

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Mannen bröt ihop idag. Första gången så där bara...Vi tittade på film, I rymden finns inga känslor. I slutet säger han att till sin bror att han får önska sig precis vad han vill... Och maken bröt ihop och storgrät... Jag bara kramade och pussade och höll om honom... skönt efteråt. Man måste få bryta ihop ibland.

  SvaraRadera
 5. Åh, tack fina du för komplimangen på bilderna.
  Vi är så glada att vi tog dem och fotografen är helt enastående.

  Hoppas du får en god natt.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Jag bröt ihop igår... En babybild och sen var det kört.
  Helt förkrossad av sorg och smärta, föll jag också ihop i en hög...som en urvriden disktrasa...
  Jag biter ihop och ska försöka orka fram till helgen..sen kan jag tillåta mig att bryta ihop ordentligt...

  Kramar till dig...du är inte ensam...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jobbigt att bryta ihop. Ibland vet jag precis vad det är som utlöst det, som det var för dig - en bebisbild. I lördags var det musik... För min man var det en replik i en film. Det går inte skydda sig. Min kurator säger att det är bra att bryta ihop, bra att visa den andre att man är lessen och bryter ihop. Vi kommer vara starka vid olika tillfällen, säger hon. I vårt fall: jag bröt ihop i lördags, mannen tröstade. Mannen bröt ihop i söndags, och jag tröstade. Jag har fått påsklov nu, har börjat försöka stressa ner lite = mannen tillåter sig att känna efter, vara lessen och bryta ihop.

   Men det är inte alltid man är i samma fas...

   kramar till dig - du är inte heller ensam!! <3

   Radera