söndag 15 april 2012

Ilska.

Ilska. Konstigt ord egentligen. Jag sökte ett ord för att beskriva, att jag är arg. Jag är ju inte aggressiv. Bara arg. Och då var ilska det ord som kom närmast.

Först, efter det senaste (sista?) missfallet, var jag lessen. Jag blev lessen hela tiden, tårarna bara kom. Om jag såg en bebismage, en barnvagn, ett litet barn... Alla teveprogram handlade plötsligt om det. Allt, allt handlade om bebisar, graviditet, födsel...

Nu har jag gått vidare, till en annan nivå. Nu är jag arg, i stället. Arg på mig själv, på mannen, på sjukhuset, på läkaren, på distansläkaren, på klinikläkaren, på alla bebisar och framför allt på alla som ska ha en bebis... Känns inte riktigt sunt. Men min kurator hävdar att det är det. Jag är helt enkelt missunsam. Och arg. Och det känns inte bra.

Men, jag kommer nog över det också. Det får ta sin lilla tid. Bara jag inte fastnar där, så tror jag det kommer gå bra.

Jag är inte arg på mina syskonbarn. Eller på en kollega, som väntar sitt barn i november (jag rek dem till kliniken i Gbg, och det har hittills gått bra!!).

Äsch, meningen var att det skulle bli ett inlägg med en röd tråd, men jag är inte klar med mina tankar, känner jag. F'låt att jag vimsar lite!! Det är sån jag är nu...

kramkram

5 kommentarer:

 1. Känner igen mig i det du skriver.
  Det är ett steg i rätt riktning.
  Var arg! Var så inåt he...e arg!
  Sen...när man varit arg färdigt, då kommer ett lugn över en. Jag har inte kommit till lugnet riktigt än...men jag vet att det kommer...
  Efter regn kommer solsken..jo, lite klyschigt, men sant.
  Så skönt att se att du skriver iaf. Har tänkt på dig och undrat hur det går för dig.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo. Jag finns här. Och jag tänker mycket. Hela tiden. Men, får inte riktigt ner orden i den ordning jag vill. Har nästan tappat lite skrivande - jag som alltid varit en skrivande människa!!

   Men jag läser!! Jag är inne här varje dag och läser!!
   kram!!

   Radera
 2. Alla känslor är tillåtna när man sörjer så även ilska! Tillåt dig vara arg på allt och alla.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är nyttigt att vara arg/ilsk/förbannad/ledsen... ja, allt.... det vet du.... Vi tycker om dig ändå!!

  Självklart ska vi ses snart... måste kolla av mitt schema bara. Hör av mig!!

  Kramiz

  SvaraRadera
 4. Ja, jag vet hur det känns när orden, som annars rullat fram så lätt, bara grötar sig och trasslar ihop sig med varandra och alla röda trådar knyter sig eller går av.
  Man tror man är på väg att tappa greppet helt, men så plötsligt en dag, utan att man märker det, så är det lite lättare att kliva upp på morgonen.

  Kram :)

  SvaraRadera