söndag 11 mars 2012

Skön helg, med funderingar.

Helgen har varit så skön!

Igår lördag var jag och sjöng, nästan hela dagen. Jobbigt, men nyttigt! Vi sjunger ett jazzprogram nu, och det är inte jag. Men, man lär så länge man lever! Under tiden var mannen duktig. Han skrev matlista för veckan som kommer, och så var han och handlade. Han var också ute i skogen och jobbade en stund. Det sliter på kroppen, men han tycker om det.

Idag har vi tagit det lugnt. Vi klippte häcken på framsidan. Jag sopade på utsidan, och mannen räfsade på insidan. Nu är allt grus uppsopat också. Så då kan sopbilen komma, tack! När den har varit här, ska jag putsa fönster -ingen idé innan den kört förbi!!

Vi lagade lunch ihop. Ett nytt recept. Lite krångligt, mycket skulle rivas och pressas och ovanliga kryddor. Men gott blev det!

Sen tvättade jag, och manglade och plockade med dukar och påsksaker. Under tiden planterade mannen om. Hans projekt är att så nu tidigt på våren, och nu var alla tomatplantor, gurkor, paprikor och annat konstigt färdigt att sättas i liiiite större krukor. Det tog en god stund för honom.

Vi har också pratat lite. Jag mejlade en kompis på facebook, som jobbar på socialen. Kunde hon berätta nåt mer för oss hur det funkar med familjehem? Vi fick många bra svar, och förstår än mer nu, att det är lite olika beroende på vilken kommun man bor i, eller vilken kommun man väljer att vara familjehem i. Vi har inte pratat och bestämt nåt. Men mitt ibland planteringarna började älskade maken min, att prata om hur viktigt det är att vi har våra närmaste (familjer) med oss, om vi börjar planera och tänka på att vara familjehem.... Så tankarna finns där hela tiden.

Och jag fick ett utbrott när vi var och köpte planteringsjord. Där går de, alla unga snygga smala mammor. Med barnvagn. Och korta kjolar och långa stövlar. Håll er borta från allmän plats! var mitt budskap. Och nä, jag är inte bitter.... ;)

kram på er!

2 kommentarer:

 1. Det har jag/vi funderat på med! Jag är däremot inte där riktigt ännu. Se om ni inte kan komma och prata med någon på socialtjänsten!

  Kram

  Ps jag tycker också att alla snygga mammor ska hålla sig undan! Å fula med för den delen!!!!

  SvaraRadera
 2. Och sina jävla lattemuggar! *kräks*

  Vi funderar oxå på familjehem, fast tänker på samma som ni. Tänk om man inte får behålla någon enda? Det hade varit så skönt att få en man fick behålla hela tiden lixom och sen kunna öppna hemmet och hjärtat för fler som behöver det.

  SvaraRadera