torsdag 22 augusti 2013

Ögonläkare.

På uppmaning åkte jag till det stora länssjukhuset idag, för att träffa en ögonläkare. Trodde jag. Det var två som tittade på mig...

Jag ringde i morse, och fick tjata. Men sen tog jag en sväng in till min underbara optiker också, så hon skickade med mig en remiss. Och det var inte dumt.

För att göra en lång historia kort, så vet de inte vad det är för fel på mig. Så det gäller att utesluta en sak i taget. Det de var oroliga för var näthinneavlossning, men det såg bra ut (skönt!!). Det lät verkligen som om jag har problem med glaskroppen, och det är de lite oroliga för. När de tittar i ögat, så kan de inte se något (båda två tittade, noga). Men, de lyssnar på mig, och tar mig på allvar. Då låter det som om det är nåt problem med glaskroppen.

Jag gjorde en synfältsundersökning, med varierat resultat. Tyvärr går det inte jämföra med tidigare, eftersom den senaste undersökningen är gjord med en annan utrustning. Det område där jag såg sämre idag, fanns tendenser att se sämre på förra gången också. (och det är sju år sen jag var där senast).

I söndags fick jag ju göra en datortomografi, men utan kontrast. Läkarna tyckte det var bra att den gjorts, ifrågasatte varför de inte gjorde med kontrast, men beslöt lita på det resultatet. Däremot vill de göra en ny MR, på huvudet, med en fokusering på ögonen. Jag tvekade, men sa ändå okej. Jag bad att få göra den på länssjukhuset, för där har de flera olika MR-kameror och då kan de använda en som är svagare till mig. Jag får ont i de kroppsdelar där jag har metall inopererat, vilket inte är bra alls. Min  onkolog har lovat att jag ska få göra på den svagare maskinen i fortsättningen.

Så nu får jag bara vänta på tid för MR. Det kan bli i morrn, eller om en vecka. Suck. Om det inte är bättre på måndag, ska jag höra av mig igen, så hjälper de mig med en sjukskrivning, samt kollar på mig igen.

Det känns i alla fall bra att de trodde mig, och att de var så noggranna. Vi var där i 2,5 timme!! Och så följer de upp mig. Bra.

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. <3
   Tack fina söta du!! Du gav mig massor av rak rygg när jag ringde och tjatade för att få komma. Tänk att man ska behöva bli arg! När jag väl var där, var det ju inga problem....
   KRAM!!

   Radera
 2. Bra att de tar det på allvar och följer upp det. Jag hoppas att det är något som går över snabbt och att du slipper jobbiga behandlingar. Kram

  SvaraRadera
 3. Önskar ge dig all stycka inför det du ska gå igenom! Hoppas dom hittar något som är relativt lätt att åtgärda, så din vardag blir sig lik igen!
  Håller tummarna hårt!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hur går det med dina ögon?! Jävla skit detta! Hoppas det blir bättre snart

  SvaraRadera