måndag 27 maj 2013

Vi väntar barn!!

Ja, vi väntar barn!!
Det blir en kort "graviditet", för "förlossningen" är beräknad till måndag, om en vecka... ;)

Då kommer två små flickor till oss. De är placerade hos oss av socialen, men det är en frivillig placering, en s k sol-placering. Vi är då deras familjehem, och de blir placerade som fosterbarn hos oss...

Idag har de varit här och hälsat på. Fruktansvärt nervöst innan!!! Tänk om de inte skulle tycka om oss??? Kanske skrika och gråta och bara vilja åka hem??

Men det gick bra. De var blyga och tysta först. Men efter 15-20 min släppte det sakta, och undan för undan blev vi vänner. Ja, de ville inte åka hem igen. (Delade känslor om detta... Hur har de det hemma då? funderar man ju...).

De var här ungefär två timmar. Först fikade vi. Flickorna åt tre och fyra bullar var (ganska stora) och en hel del kex också... När de skulle åka hem, satt jag med den stora flickan nära, nära uppkrupna i sängen och läste saga. Hon iklädd prinsessdiadem, och jag iklädd kungakrona....Inte var dag jag bär sån, minsann...

Nu har vi just varit och beställt en våningssäng med lite olika tillbehör. Och vi är bara trötta... Oj oj oj. Energin tog slut!!!

Men, vilken overklig känsla det är! Det är inte våra egna, våra biologiska barn. Nej, men det är två andra barn, som behöver oss. Vi kommer älska dem och göra vårt allra, allra bästa för att de ska få det  så bra som möjligt!!!

KRAM till alla där ute!!!
<3 <3 <3

24 kommentarer:

  1. Jättegrattis!!! Är så glad för er skull! Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt! Stort grattis! :)

    SvaraRadera
  3. Jag önskar er och dom små tjejerna innerligt lycka till! Säkert kommer ni ha det jättefint tillsammans och bygga upp en underbar relation!
    Massor med grattis!

    SvaraRadera
  4. Wow, vad spännande! Vad roligt att få bygga upp en relation till de här tjejerna! Så roligt både för er och tjejerna. Låter som en jättemysig dag! Stort lycka till och massa Grattis!

    SvaraRadera
  5. Grattis! Så bra att det löser sig för flickorna. Lycka till med alla bestyr, det kommer att gå hur bra som helst!

    SvaraRadera
  6. Grattis! Vilka efterlängtade ungar. Och det behöver de säkert få känna (och kanske var det det som gjorde att de inte ville åka hem)

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har jag fått. Är det någon mer som tycker så????


    "Rätten,barnen och föräldrar vet bättre vad barnen behöver. Varken du,kidnapparna eller socialen får bestämma om andra människornas liv,oavsett hur mycket ni än vill ha någons barn.Du borde gå till någon psykolog i stället.Du har stora psyk-problemer, precis som de socialtanter som "matchar" främmande barnen dig till.Barnen är inte valpar.Jag skulle inte ens kunna dra ifrån en kattmamman hennes kattungar. Horribelt,vad empatilösa och egoistiska vissa personer är."

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, defintivt inte. Den som skrev det kan inte ha en aning om hur illa barn kan fara. Eller så är hen en sådan förälder som låter barn fara illa......och på något felinställt sätt tycker sig ha rätt till det :-(.

      Radera
    2. Jag har själv varit familjehemsplacerad. Det finns ett stort behov av familjer till barn som ingen familj har, eller som har familj men av olika skäl inte kan bo där. Och det finns olika familjehem. Visst finns det de som inte är bra, som aldrig borde blivit godkända (min egen erfarenhet dessvärre) men jag tror de flesta är bra. Att man själv längtat efter barn tror jag inte är en sämre grund, snarare tvärtom.

      Den som lämnat kommentaren har förmodligen en mycket tråkig bakgrund, som ndessutom är oberarbetad. Bry dig inte om den, jag är övertygad om att de här flickorna kommer att ha det bra hos er.

      Kram!

      Radera
  8. Så härligt att de två små flickorna ska få känna trygghet och bli väl omhändertagna. Och grattis till er som fr två fina barn att älska och lotsa!

    SvaraRadera
  9. Underbart!!! GRATTIS!! Äntligen!

    Och den dumma kommentaren du fått är totalt obildad och gör ju faktiskt varken till eller från. Den är helt meningslös i sammanhanget. Så grattis till er igen!! Ni gör rätt, barnen får det bra och ni kommer att få det bra ihop. Så är det.

    Många kramar!

    SvaraRadera
  10. Underbart! Gråter av glädje för er skull...
    Det här kommer bli så bra! Barnen kommer få det bra hos er! Ignorera den där kommentaren, en sjuk människa som skrivit det där!

    KRAM <3<3<3
    C

    SvaraRadera
  11. Grattis grattis grattis! Så glad för er skull! Och så skönt att se hur bra det kan gå! Lite "plötsligt händer det" känsla! Jobbar nämligen själv inom skola i ett utsatt område och det känns som om det måste till så mycket att det är i princip omöjligt för ett barn att få hjälp och paus från sin hemmiljö! Oftast är det frivilliga placeringar. Som om det är föräldrarnas rätt till barn, inte barns rätt till föräldrar!
    Är övertygad om att ni kommer göra allt och lite till för dessa barn och att de kommer få det underbart! Tänk, nu kan du gå ut och plocka blommor med barn! ( som du skrev om för ett tag sen)
    Hur gamla är barnen!?

    Ang kommentaren högre upp, lägg inte energi på det!

    Hälsningar Elin.

    SvaraRadera
  12. Först; stort grattis och lycka till!!! Ni kommer att ge dessa flickor en fin uppväxt och trygghet och värme, något alla barn borde få. Sedan; den konstiga kommentaren högre upp... Det är förmodligen någon som själv varit en opassande förälder, eller någon som själv farit illa på något sätt. Ingenting du ska lägga vikt vid i alla fall.
    Jag är säker på att de bästa familjehemmen måste vara i ett hem där barnlängtan är stor och jag hoppas du fortsätter skriva här om erat liv med barn! Sällan blir jag såhär glad av något jag läser! Bara att ni hade en sån sagostund med krona och tiara på tycker jag tyder på att de hamnar så rätt hos er. Kramar!!

    SvaraRadera
  13. Grattis!!! Får gåshud såhär på morgonkvisten! Jag är övertygad att dessa flickor kommer få det så bra man bara kan hos er!!
    Lycka till nu!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Grattis! Ni kommer att vara en stor trygghet för flickorna, kanske den enda trygghet de någonsin känt!
    Om den där kommentaren ovan: bry dig inte, det är en allmänt obildad person som kanske sjäv har omhändertagna barn....Det är INGEN som har kidnappat barnen som ni ska ta hand om! Bara för att någon är biologisk förälder betyder det INTE att den personen är en bra förälder som vet vad som är bäst för barnen och det betyder inte att den personen har förmåga att vara en bra förälder!

    SvaraRadera
  15. Underbart! Stort grattis!

    SvaraRadera
  16. Å nu gråter jag! Äntligen ska ni få rå om barnen och de ska få föräldrar som sätter dem i första rummet! Ibland är världen rättvis!

    (och ignorera kommentaren om du orkar, kanske själva inte kunnat ta hand om sina barn och blivit fråntagen dem och därför är bitter?)

    SvaraRadera
  17. mamma till 3 och mormor till 1028 maj 2013 kl. 16:40

    WOW............vad glad jag blir nu för er allihop.
    Vad härligt att det blir så snabbt också men att ni ändå hinner längta efter varandra.
    Stort stort Grattis till er alla.

    Angående den dumma kommentaren så försök ignorera den, den människan har problem själv.

    Kram från Trelleborg

    SvaraRadera
  18. Vad roligt för er och flickorna :-) Hur gamla är de? Vet du hur umgänget med föräldrarna kommer se ut? (förstår om frågorna är för privata- då behöver du inte svara).

    SvaraRadera
  19. Åh,vad roligt och GRATTIS!! Äntligen är det er tur! Som ni har väntat och kämpat!! Håller tummarna för att tiden går fort till måndag :)

    Kramar
    Charlotte (lite si and so)

    SvaraRadera
  20. Grattis! Vad fint! Att ni ska ta emot dem!
    Roligt att följa er i detta. Och grattis till de små flickorna också, kanske främst faktiskt!
    Kram!

    SvaraRadera