onsdag 3 oktober 2012

Placering

Idag ringde jag till socialen, och berättade att vi vill vara familjehem. Vi är beredda att ta emot det lilla flickebarnet.

Det är så svårt att veta hur de tänker då. För antingen så tar det här lite tid, eller så går det ruskigt snabbt. Ja, sa jag, ni pratade om en ev placering i slutet av nästa vecka. Jo, svarade tjejen, men det kan bli denna veckan - hur ställer ni er till det?

Eh... Jo, vi har ju ingen säng, ingen barnstol, ingen vagn, inget... Ja, det är inte mycket vi har. Men vi har redan kommit på att det behövs MASSOR av saker!

Socialsekreteraren pratade om igen om att det är omvårdnadsbrist, flickan knyter inte an till föräldrarna, de klarar inte av henne. De har fullt upp med sig själva. Hon behöver kärlek, ömhet, språklig stimulans. Och det kanske vi kan erbjuda.

Vad händer nu då?
Det ska ringa oss, i eftermiddag eller i morrn. Kanske. Jaha. De har ju inte ringt än i alla fall. Jag sa att vi gärna vill träffa dem på socialen, och frågade om de inte ville träffa oss? Jo, det vill de ju. Men det bokades ingen tid, eller kollades upp nåt närmare om det.

Så egentligen vet jag inte mycket mer nu. Det gäller väl att ha lite is i magen, kanske.

Vågar man hoppas? Lite grand i alla fall??

kramkram

6 kommentarer:

 1. Helt fantastiskt, vad det går undan! Först allt kämpande med IVF:er, väntan, väntan, längtan, sedan - POFF - så får ni (ev) ett barn med mindre än en veckas framförhållning! Det är en STOR omställning att få barn med 9 månaders planeringstid, kan tänka mig hur det är när det går så fort som för er. Men en sak - man MÅSTE inte ha allting redan från början. Mycket kommer ni säkert på att ni behöver allt eftersom. Och som socialtjänsten verkar tycka - det viktiga för det här lilla barnet är kärlek, ömhet och omvårdnad. Saker som i princip är alldeles gratis vad gäller pengar.
  Kramis och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina kloka ord! Jag känner, att det finns inte en chans att vi ska ha det "perfekt" när/om hon kommer till oss... Som du skriver, det får ta tid. Det är inte prylar som är det viktiga...
   kram ;)

   Radera
 2. Åh, va glada vi är för er skull!!! Så spännande! Det händer verkligen saker hos er nu, det är så bra. Vi finns här om ni behöver oss. Detta är ni verkligen värda efter allt ni har kämpat för och gått igenom, alla motgångar i livet blir till sist till något bra förhoppningsvis. Är redan nyfikna på att träffa er nya lilla familjemedlem, för det hoppas vi att vi får göra så småningom... Men låt det ta den tid ni behöver, vi finns kvar!!! Kramar till dig och L från oss

  SvaraRadera
 3. mamma till 3 o mormor till 103 oktober 2012 20:59

  Wooow............vilken oerhörd lycka............
  för både er och oss som följer er"resa"

  Många kramar från Trelleborg

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt och spännande! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Åh vad jag gläds med er! Stort Grattis och Lycka till!!! :)

  SvaraRadera