onsdag 9 maj 2012

Irriterad.

Jag måste bara få skriva av mig lite.

Just hemkommen från ett sånt där party, ni vet då allehanda prylar ska visas och säljas. Det kan vara plastburkar, blomkrukor eller doftljus. Hur som helst, det hör ju till att det bjuds på fika också. Jag stod där och skulle ta mig lite fika. Framför mig står den kvinna, som vi köpte vårt hus av. Hon är trevlig, vi träffas ibland via jobbet. Så vi står där och skojar lite. Framför henne står en annan kvinna. Blond, alldeles för solbränd. De känner varandra, pratar lite att: ååå vi måste träffas det var ju så länge sen nu, jaaa vi ses ju inte sen ni flyttade... Sen säger den blonda/solbrända typ: Men vad är det för några som köpte ert hus, kolla deras trädgård, det ser ju för hemskt ut... vad gör de? jag går ju förbi där så ofta...

Ojdå, tänkte jag. Kvinnan framför mig (förra husägaren) skrattar lite, och försöker skoja bort det, att jag minsann står bakom henne... Vet inte om hon fattar med en gång, hon försöker säga nåt ursäktande, att hon går förbi huset varje dag.... "Förra husägaren" skryter med vårt odlarintresse, och säger att nu har vi ju växthus, och planterat en massa och det är väl fint?

Ja, svarar jag. Nu är hela baksidan fulla av tomater.

Den blonda, solbrända kvinnan fattar väl att hon gjort bort sig, säger inget, går bara därifrån, och sätter sig vid andra änden av bordet där vi satt. Hon gav mig inte en blick på hela kvällen.

Jag blev förbannad. Det ser inte ut i vår trädgård!!! Visst, vi röjde bort en massa typ tuijabuskar (vad det nu heter) som vuxit vilt och blivit alldeles för stora. De stod precis vid husväggen, och besiktningsmannen anmärkte på det. Så de åkte bort. Eftersom vi dessutom målade huset, var vi tvugna att ta bort dem, för att komma åt väggen... Nu är det ett välskött land, med massor av lavendel där. Det är nästan som en liten lavendel häck, skulle man kunna säga. Närmast huset stenar, och sen en halvmeter brett land, med lavendel.

Och jag blev irriterad. Vaddå komma och klaga på andra??? Det ser inte ut, i vår trädgård. Inte som det kan göra hos andra.... Och de som bodde i vårt hus innan, de skötte det minsann inte så himla bra... Inga blomland precis, de var inte intresserade....

Dumma människor det finns. Hoppas hon skäms.

Nä, nu fick jag spy ut lite... Hoppas jag kan sova gott nu. Bredvid min älskade man...

G'natt och kram!!


F'resten, kolla in facebook, finns en sida, där man firar ofrivilligt barnlösas dag, den 26 maj. Sök på "De ofrivilligt barnlösas dag" och bli med där!! Vi behöver uppmärksamhet!!

5 kommentarer:

 1. Åh, vilken människa...
  Hon hade nog inget bättre att säga, tyvärr. Och jag hoppas hon skämdes rejält!!!
  För det första ska det inte finnas något direkt anslutet till grunden, så som växtre, och det är väl bra att man tar bort dem vildvuxna sakerna ,bara sånt ser för trist ut. Jag är helt övertygad om att det ser mycket renare och bättre ut än innan.
  Tänk inte på det, hon hade säkert inget bättre att kläcka ur sig...

  Dessutom vet hon inte vad ni pysslar med , kanske håller ni på att planera trädgården, det är inte hennes ensak.
  Ush, jag blir så ledsen över såna förutsägbara människor... Som lägger sig i andras ensak...

  Hoppas du får en god natt.
  Kramar/
  Luiza

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack goa fina du!! Det snurrade i huvet på mig, och jag låg vaken ett par timmar i natt och var förbannad. Sen satte jag på teven, och tänkte att: "Jäkla människa, ska hon förstöra min natt också?? Näe, nu struntar jag i henne!!" och sen somnade jag om!!

   Nu har jag nog lugnat ner mig lite... hihi...

   Stor kram!!

   Radera
 2. Folk verkar ha för mycket fritid när de måste klanka ner på andra...

  Inte inte aktiv på Facebook just nu, men den gruppen var jag tvungen att gå med i igår när jag såg det på en annan blogg!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Där ska jag också gå med!

  Å sura människor. Va inte så bitter gällande ditt egna liv att du måste klanka ned på andra!

  Kram kära du!

  SvaraRadera
 4. Jag fick en känsla av avundsjuka. Hon kanske vill göra förändringar själv, men törs inte, orkar inte, får inte?!!
  Äh, jag vet inte. Snillen spekulerar. ;)
  Däremot kan man ju ifrågasätta hennes intelligens lite grann. Att ställa sig och vräka ur sig saker, bland människor hon inte känner, när det dessutom är nedlåtande saker. Må vara om hon berömt något, men...
  Hon ville kanske samla pluspoäng hos den förra ägaren?
  Nä, slutspekulerat för min del.

  Man gör det man vill och orkar och vad okända människor tycker kan man (ursäkta) skita i. Deras åsikter väger inte så tungt.

  Ha en underbar helg.
  Kram fina Du..

  SvaraRadera