torsdag 24 november 2011

Mörk och trist.

En vanlig torsdag. Jag är alltid ledig på torsdagar. Men idag är det fullt upp! Jag ska städa och göra fint inför helgen, är det tänkt. Vi brukar hjälpas åt, min man och jag, men nu får jag göra det själv idag. Vi får gäster i morrn kväll, så det måste liksom ske idag...

Och jag röjer! Bra fart verkligen! Vi har ett sideboard och en hylla i köket, och där samlas alltid en hel massa saker... Post, reklam, min kurslitteratur, jobbsaker mm. Men det har jag röjt undan nu!! Jag har också röjt i en stooor tidningshög med facktidningar som tillhör mannen, inredningstidningar och lite annat mysigt. Men nu åker de ut!

Men jag känner inte att jag har så bra fart som jag vill ha!! Kl 12 kommer en kompis hit för lunch, och hon har med sig mat! Ska bli gott! Och då måste jag ju ha hunnit en bra bit innan hon kommer... hehe...

Nu känns allt undanplockat, så det jag ska göra är att börja damma och sen dammsuga. Jag börjar i rummen längst bort från köket, så det är lite okej här när hon kommer för lunchen.

Fick en liten paus i skrivandet, min pappa kom förbi med lite tallris som jag ville ha. Tur man har lite skog att plocka i! Nu står stora krukan på verandan, full med tallris. När det närmar sig jul knyter jag i röda sidenband som rosetter. Och kransen hänger redan på dörren. Den köpte jag för två veckor sen. I förrgår sa min man: "Vilken fin krans, köpte du den idag?" Öh... nä, den har hängt där i minst tio dagar... Han trodde mig inte, men vem är förvånad!! Men han är medveten om att han inte ser när jag byter gardiner och sånt... Så det får jag väl leva med!

Nä, nu gör jag ett ryck igen!!

Ha det gott alla...

1 kommentar:

  1. Tack så jättemycket för ditt grattis! Det värmer verkligen.

    Som jag skrattade när jag läste om din man och kransen. Jag hoppas att ni får en mysig advent.

    Kram!

    SvaraRadera