onsdag 10 januari 2018

Nytt år. Nya möjligheter.

Jag läser bloggar fortfarande. Flera stycken, som jag har följt länge. Jag letar inga nya. Det har jag inget behov av. Men jag läser andra. Och när jag ändå loggar in, så tänker jag, att jag ska skriva sen. Sen. Sen? Sen! Sen.... :D

Och så skriver jag. Och tänker, att nu kommer jag nog igång igen. Men nädå. Nu har det gått låång tid igen. Ursäkta och förlåt!

Det var nog första nyårsafton, då jag egentligen inte var ledsen. Jag blir nästan alltid det då. Man står där, ska summera året, tänka på allt fint och bra man gjort. Allt roligt man ska göra nästa nya år. Och då tänker jag på allt som vi ville, men som inte blev. Att vi är ensamma nu. Det är bara maken och jag. Det är vi. Men - det är inte så bara!!

Vi har köpt tomt. Vi har bestämt hus. Vi har fått bygglov. Nästa vecka ska vi bestämma köket. Håhåjaja... Samtidigt som det händer mycket, så händer det ingenting... Det känns jäääääättelääääänge tills vi kan flytta in.... Jag har faktiskt inte njutit så mycket av att göra julfint här hemma i år. Nä, sa maken. Du känner väl att det är sista året. Du är redan på plats i det nya. Och så är det nog.

Ja, vi bygger nytt. Vi bygger för oss. Ett hus anpassat efter oss. Vad betyder det? Jo, ingen lekstuga eller sandlåda i trädgården. Inga barnrum. Inga låga hatthyllor, tvättfat eller annat. Men, om vi vill sälja huset om 20 år då? Kan det inte bo någon barnfamilj där då? Jo självklart. Makens arbetsrum blir ju såklart ett bra barnrum. Om man byter tapeter och så. Och gästrummet blir också ett bra barnrum. Två badrum. Vi har inte bestämt om vi vill ha badkar i det ena än. Det rum som vi kommer ha som bibliotek/musikrum/storbildsteverum, kan man mycket väl ha som lekrum. Men, det är inte byggt för det från början. Det är byggt för OSS. Som VI vill ha det. Och för mig är det stor skillnad.

Hoppas ni fått en bra start på nya året!! Jag har börjat lite delvis ett nytt jobb. Jag jobbade i höstas 75%, men har nu gått ned till 50%. Resterande 25 % jobbar jag som kommunikatör, på det stora centrala kontoret. Eller stora och stora. Vi är ca 90 anställda totalt. På min lilla enhet är vi 14 anställda. Men det är lite spännande!! Nu jobbar jag med nya människor, mycket administrativt, men ändå kreativt. Och jag jobbar tillsammans med de som bestämmer ;)

Kramelikram


3 kommentarer:

  1. Så värda att göra sakar bara anpassade efter er! ❤️

    SvaraRadera
  2. Va kul att ni ska bygga, vilken firma blev det? Att få ett skräddarsytt hus är ju så kul oavsett familjesituation och jag hoppas att vi får följa ert bygge med bilder! Ha det gott !Kram Genus Longing

    SvaraRadera