fredag 26 januari 2018

Aktivitet på bloggen.

Nu har jag blivit mer aktiv på bloggen igen. Men det känns ovant, konstigt. Blogga? Jag?? Ja, Hönsamaja, det är faktiskt det du gör! :)

Det händer mycket till vårt hus just nu. I helgen bestämde vi vitvaror till köket. Naturligtvis inte standard, utan tillval.... = dyrare. Och diskmaskinen blir en helt annan, = ännu dyrare. Men, då blir det som vi vill ha det. Vi ska ju inte göra något som vi inte vill ha!! Och vi har räknat med dyrare just på köket.

Här om dagen var vi köksbutiken, och bestämde köksinredningen. Oj oj oj. Det tog 3,5 timmar, men nu är det klart. Ja, inte kakel. Men resten. Och där är vi olika, maken och jag. Jag tar snabba beslut. Ångrar mig sällan. Han måste fundera. Vända och vrida. Grubbla lite. Så det här var jättejobbiga 3,5 timmar för honom! <3 JAG var ju trött efteråt, så han måste varit helt slut!!

Vi har också bestämt en massa andra saker; inredning i badrum (dock inte kakel och golv), färg på tak, färg på takrännor (och massa andra saker på taket), golv, fönster (utsidan, insidan, fönsterhylla), garderober, blandare till köket - tvättrum - badrummen, dörrar inne och dörrar ute, handtag till dörrar inne och dörrar ute.... :) Ja, säkert mycket mer som jag inte kommer ihåg nu.

Men - det är många beslut.

Jag tycker ju det är roligt, och det tycker maken också. Men, det är för många beslut för honom. Det är liksom inte "hans grej", om ni fattar. Men vi gör det här tillsammans. Verkligen - allt är tillsammans. Och det tror jag är viktigt för vårt äktenskap. Vi är inte bara man och hustru, vi är vänner också. Bästa vänner!

Vi har andra vänner som åker till fjällen och åker skidor. Och lägger upp foton och filmer på sociala medier hur lyckliga och glada de är. Hela familjen. Barnen skrattar och njuter av skidor och snö. Och jag bara tänker, oj oj oj, vad skönt att vi slipper DEN stressen i alla fall. Idag måste ju barnen erbjudas ALLT. De måste få pröva att åka skidor, utför och på längden. De måste åka skridskor. Åka i pulkabacken. Åka spark. Vinterfiska på isen. Grilla korv ute i snön. Ja, visst är det roliga saker!! Det tycker jag, absolut. Men, för mig skulle det vara en stress, att se till att mitt/mina barn skulle få med sig allt det där, i livets ryggsäck. Ärligt talat, det är inget jag behöver. Det klarar jag mig utan.

 Nu VET jag, med hela min kropp och  själ och förstånd, att det är så mycket, mycket mer, att ha barn. Och jag vill nog fortfarande ha barn. Ha någon som kommer efter mig. Men. Nu vet vi, att det inte kommer bli så. Då får man ju gilla läget!! Kanske är detta ett försvar?? Jag vet inte. Bara en liten fundering jag fick. Och snälla, lägg inte in för mycket i detta nu. Se det som en räddningsplanka som jag desperat sträcker mig efter... Inte som ett inlägg i nån debatt!! :) Och detta är bara mina egna små tankar. Jag vill inte provocera någon.

En annan sak som är bra med att inte ha barn (finns det saker som är bra med att inte ha barn????), är att jag kan fokusera på jobbet. Utan dåligt samvete för barnen. ;) Nu raljerar jag lite igen. Men, det finns ett korn av sanning i detta. Jag tycker ju, att om man har barn, ska man ta hand om dem också. Då menar jag inte att jag skulle sluta jobba, och bara vara med mina barn. Nä. Men, kanske inte fokusera mer på jobbet än på dem.

Nu har jag bytt jobb, jag gjorde en rejäl karriärsväng, för snart tre år sen. Nu har jag girat lite igen. Men bara 25% av min tid. Men ååååå vad roligt det är !!!!! Jag träffar andra människor, sitter med där det bestäms saker, jag lär mig nya saker! Jag älskar det!! Och jag behöver den utmaningen.

Det nya jobbet tar inte heller mer tid från min familj. Alltså maken och hunden. (Vi är en familj). För när jag är ledig, då är jag ledig. Det var jag aldrig förr. Som lärare/musiklärare har man förtroendetid, 10,5 tim varje vecka. Den ska du göra hemma. Sen har jag pluggat en massa, större delen av mitt liv. På fritiden. Då är man heller aldrig ledig. NU är jag ledig. Och det är såååå skönt!! Idag åkte jag hem vid lunch, och kände att jag inte ska jobba igen förrän kl 8 på måndag morgon!! Och det är bra. För MIG och för min FAMILJ.

Vi går mycket med vår hund. Och det är bra för min hälsa. Tänker på vikten då. Det pratas sällan om alla de kilon man plockar på sig vid IVF. Jag plockade på mig mycket. Alla hormoner. Och sex missfall kräver tröstätande. Ja, för jag tröstäter nog. Och belönar med mat. Eller godis eller annat kaloririkt. Och det är dumt. Det är TÄNKET jag måste ändra på. Så nu kämpar jag på igen. Första veckan -1,2 kg. Inte så mycket, jag har rasat mer första veckan, tidigare. Men det är mer än ett kilo, så det är jag mycket nöjd med. Och då äter vi gott, och njuter också! Fredag kväll och lördag kväll är fortfarande lite speciell så där. Det blir alltid glass på fredag kväll. Vår egen specialitet. Vi äter sällan godis, och aldrig chips, typ. Jag som älskar godis. Smågodis - plockgodis, eller vad man vill kalla det. Man jag kan låta bli. Om jag bestämmer mig för det. (men det är inte enkelt alltid).

Ja, det var lite fredagsprat från mig. Ta det för vad det är, lite småprat, lite babblande. Jag sitter här och vi ska snart börja laga lite mat tillsammans. Så jag är inte hur seriös som helst i mina tankar (=inga drev i debatten nu, tack).

Hoppas ni får en trevlig helg!!

3 kommentarer:

 1. Du är så klok och skriver så fint. Jag är glad att du börjat blogga mer!

  Jag känner så väl igen mig i dina tankar och kunna välja och satsa mer på sig själv utan dåligt samvete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!

   Det är verkligen mina spontana tankar :)

   Det är rätt skönt att veta att man inte är ensam, eller hur?

   Radera
 2. Men så kul med huset, vilken leverantör har ni valt? När beräknas nu flytta in?
  Att ha barn eller leva utan är en stor fråga när det gäller livskvalité, jag förstår din längtan och hur du känner att ingen kommer efter er för så kände jag. Men livet är ju så mycket mer oxå och det gäller ju att hitta det som passar ert liv då ödet ville annorlunda. Jag tycker om att du bloggar med ditt innersta och vågar skriva det som anses förbjudet för omvärlden. Kram på dig gumman! Genus Longing

  SvaraRadera