måndag 12 september 2016

Vi hör inte till.

Det har gått några veckor sen sist. Och vi hör fortfarande inte till.

Vår lilla valp kan vara hos mina föräldrar en stund då och då. Det funkar. Vi har varit hemma hos dem, och ätit middag en kväll. Då satt vi alla ute, men det var ju sånt väder då.

Min pappa fyller år snart. Lite halvjämnt. Vi får komma på fredagen och gratulera. De andra gästerna kommer på lördagen. "Det är ju några som inte tål hundar, eller som är rädda...." Okej. Vi köper väl det då.

På torsdag är maken iväg med jobbet på kvällen, och jag jobbar då. Så min pappa får ta hand om valpen. Han är jätteglad för det! Hur de sen löser det hemma hos dem, det vet inte jag. Och bryr mig inte heller.

Min syster hörde jag inte av på ett tag. Vi som hade så tät kontakt förut....? Hon var skyldig mig pengar för en blomma, som jag inte heller fick. Hon skulle också mejla foton till mig, som jag ska göra förstoringar av. Fick inte dem heller. Sen bestämde jag mig, att jag mejlar väl då. Och skickar över en ljudfil, på sången som jag skrivit till min systerdotter. Ungefär samtidigt mejlade hon till mig, bad om ursäkt att det dröjt, men att nu hade hon betalat in pengarna, och så skickade hon foton. Jag svarade med vändande post, och skickade ljudfilen. Hon skickade sen lite små filmsnuttar på dottern, något foto och sånt. Precis som vanligt igen. Alltså. Och så tackade hon för sången, det var så fin, hon hade gråtit så.... Och det tror jag. Ingen ironi eller så, nej, det menar hon.

Kanske är hon som vanligt igen? Hon förstår inte vad hon gör/gjorde? Men visst känns det märkligt när hon lägger upp foto på Instagram då en annan hund pussar och slickar på dottern.... Eh....? Hur var det med allergin egentligen?

När vi pratade om att skaffa hund (ja, man skaffar hund), så var det ingen som var negativ till det. Tvärtom. Det var nog bra för oss. Och då har vi pratat i flera år, egentligen. Nu är hon, och vi, ett hinder, känns det som.

Och vaddå, det är ju inte hela världen. Saken är inte att vi har en hundvalp. Saken är, att vi inte hör till längre. Vi ingår inte i samtalet. Vi förstår inte vad de pratar om. Vi kan inte detta. Vi har inget barn. Vi vet inte hur det är. Ja, ni fattar säkert....


Jag älskar ju verkligen små bebisar, och saknar min lilla systerdotter. Jobbigt att de bor så långt bort....

Kramas lite där ute idag!!

9 kommentarer:

 1. Jag har också hund och jag tar aldrig med henne när jag är bjuden hem till någon..inte till min familj heller, hon har faktiskt aldrig varit hemma hos min pappa och det är inte för att hon inte får eller för att de inte tycker om hundar, det är bara helt onödigt för både hund och alla...mina vänner/familj tar heller inte med sina hundar om de kommer hem till oss på middag och det är inte något jag ens tänkt på eller pratat om...utan det är bara så...jag förstår att er hund är valp nu...men ensam hemma några timmar kan hon vara, iallafall snart...det finns ju massor med ställen där hundar inte är välkomna så det måste de ju lära sig!!?

  SvaraRadera
 2. Jag har 3 hundar, min ena dotter har 3, min andra dotter har 2 och min son har 1 hund. Vi träffas alltid med våra hundar. Alla barnbarn har allergier o astma, men inte mot hund, tur nog. Barnbarnen räknar med att mina hundar är med då jag kommer. Jag har alltid mina hundar med och är det en icke hundintresserad person så går det bort, tyvärr. Min syster agerar precis som din syster, på vilka grunder har jag inte kunnat räkna ut. Men då hon grovt gjorde min dotter upprörd på hennes bröllop, så satte jag punkt. Livet är för kort för att bli illa behandlad. Jag har inte sett henne sedan den dagen. Och det går. Jag känner så för dig och det är ett helvete att bli mobbad inom familjen. Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Nu har vi ju en valp, och hon är liten än. Vi lämnar inte henne ensam än så länge. Inte ens i ett annat rum. Hon är väldigt sällskaplig av sig.... Här hemma kan hon ligga i ett rum, och vi är i ett annat. Men det är lite annorlunda borta. Vi har redan delat på oss vid några tillfällen; jag har åkt på kalas, och maken varit hemma med valpen. Det funkar. Tidigare handlade vi alltid tillsammans. Nu gör vi det en i taget. Det funkar. Det är inga problem.

   Problemet, som jag har, är att vi inte hör till längre. Det var som om vår valp blev en orsak att skjuta oss åt sidan.... Konstigt nog.

   Jag tror det kommer lösa sig, i min familj. Vi blev nog bara så förvånade, för vi har inte märkt av denna icke-tillhörighet tidigare....

   Kram!

   Radera
 3. Jag tycker också att problemet är att de utesluter er. Va, inte komma och fira samma dag? Så tråkigt! Kan inte valpen få vara på en lite avgränsad yta? Hon kommer ju göra succé bland många gäster. Usch vilken tråkig attityd Jag tar nästan aldrig med mina hundar bort men min mamma tar med sin. Inget konstigt.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att de behandlar er väldigt konstigt. Och det verkar som att de använder er valp som en ursäkt för att behandla er konstigt. Jag vet inte, och det är inte försvarbart,men... kan det vara så att de beter sig så konstigt för att de först nu när de har barn på allvar börjar förstå vad ni har gått igenom? Jag tänker att tidigare förstod de att ni hade det jobbigt, men nu när de har barn/barnbarn inser de det på ett annat sätt? Och så vet de inte hur de ska vara och vet inte hur de ska göra för att den egna lyckan inte ska strö salt i såren? Jag vet inte om det är så och det är inte okej att behandla er så oavsett anledning, men tror du att det kan vara så? Jag tycker hursomhelst att deras beteende är riktigt dåligt. Jag hoppas verkligen att de ändrar sitt beteende mot er. Du och maken ska veta att ni är inte ensamma. Ta hand om er själva och vovven. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Min bror har tre barn, och den yngste föddes mitt när vi höll på och kämpa. Men det var aldrig några problem!! Aldrig!! Och, jag kände bara bara glädje för det barnet. När barnet föddes var jag och hälsade på efter ett par dagar, höll barnet i min famn, och tårarna rann. Min bror stod mitt emot, och hans tårar rann också. "Alltså" sa jag "Jag är inte ledsen, egentligen, det bara.....". Och min bror svarade "Jag vet". Vi behövde inte förklara mer.

   När min bror fick barn, var det de första barnbarnen. Alla tyckte det var roligt, spännande. Nu är det VI som är annorlunda, vi har inga barn. Det har de andra....

   Och det är skönt att vet att vi inte är ensamma.... Kram!

   Radera
 5. Aha,då hade ju din mamma barnbarn redan innan din syster fick barn. Jag fick för mig att det var första barnbarnet. Jag tycker att deras beteende är väldigt konstigt och lite mer hänsyn borde de kunna visa.Kan det vara så att hon tycker att det känns mer speciellt att bli mormor? Kan det vara så att hon har trott att hon inte skulle bli mormor och då blir det på något sätt lite extra speciellt? Jag tycker att de behandlar er konstigt och jag hoppas att de ändrar sitt beteende mot er. Jag hoppas att du vet att jag inte försöker försvara deras beteende utan jag vill försöka förstå varför de beter sig så konstigt. Ta hand om er. Ni är inte ensamma om att känna er utanför. Tyvärr känner jag igen mig. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tråkigt att du känner igen dig, men kanske lite skönt att höra att man inte är ensam...?

   Jag tror det är grejen att bli MORMOR som är knutpunkten.... Eftersom min syster sagt att hon inte vill ha barn, och jag inte kan, trodde hon väl att hon aldrig skulle bli just mormor. Men. Nu blev hon det.

   Kram!

   Radera
 6. En problemdelning är ett problem att lösa. Vårt serviceteam är här för att lösa allt ditt hackingsproblem
    * Skola Grad Ändringar hacka
  * Hack University betyg och transkript
  * Radera kriminalregister hacka
  * Databaser hacka
  * Försäljning av Dumps kort av alla slag
  * Individuella datorer hacka
  * Hemsidor hacka
  * Kontrollenheter fjärrhackar
  * Brännarnummer hacka
  * Verifierad Paypal-konto hack
  * Alla sociala medier konto hacka
  * Android & iPhone Hack
  * Öka din kredit värdering
  * Text meddelande avlyssning hack
  * E-postavbrott hack
  * Öka bloggtrafik
  * Skype hack
  * Bankkonton hack
  * E-postkonton hacka
  * Webbplats kraschade hack
  * Server kraschade hack
  * Hämtning av förlorad fil eller dokument
  * Kreditkort hackare
    För mer information kontakta vårt serviceteam på prudenthcakers@gmail.com
  E-post:
  prudenthcakers@gmail.com

  SvaraRadera