måndag 14 januari 2013

Domen kom idag....

... och den var negativ. Sett ur vår synvinkel och sett ur den lilla flickans synvinkel.

Det blir ingen LVU.

Rätten var inte enig. De skyllde bland annat på att forskningen har fel. Visst låter det konstigt?

Föräldrarna har lovat att göra vissa saker för att förbättra. Men nu stänger de ute socialen. Vi tänker nog mest på flickan. Bland personalen på soc var det många som var lessna och bestörta, och undrade hur det kunde bli så här. Soc tycker de har väldigt mycket kött på benen...  Föräldrarna hade en mycket "duktig" advokat, så...

......

Så, läget just nu:
Ner, ner, ner i det djupa, mörka hålet igen.....

21 kommentarer:

 1. Vad tråkigt...och stackars barn :(

  Tänker på er och sänder styrkekramar i massor <3

  Kram C

  SvaraRadera
 2. Nej, så otroligt tråkigt. Tänker på er - och den lilla flickan. Stackars lilla! Kan det bli en omprövning? Det verkar ju inte vara en bra miljö för henne. Kram!

  SvaraRadera
 3. Så otroligt ledsamt för alls inblandade. Så gräsligt för den lilla flickan :-(

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Åh nej vad tråkigt :-( mest för flickans skull (om jag får säga så) för hon blir kvar i en dålig miljö, medans ni kommer få ett annat barn när tiden kommer. Man blir så ledsen av hela situationen. Att barn far illa hos människor som inte borde ha barn samtidigt som människor med rätt hem och hjärta för barn är barnlösa :-( Det är en ekvation som inte går att få ihop alls!!! Varför??! Hoppas du kommer ur det svarta hålet innan du åkt ner för långt :-( massa kramar!

  SvaraRadera
 5. Jag förstår mig verkligen inte på rättssystemet... Om det finns starka orsaker och bevis för att flickan far illa kam det väl för fan inte finnas tvivel? Jag blir så illa berörd så jag kokar. Som någon annan skrev klart det e synd om er men mest om barnet som får stå ut med att finna sig i den ofrivilliga situationen och dessutom lida. Nä fy fan.

  Hoppas det ljusnar för alla parter snart.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer!!
  VI kommer klara oss. Vi har varandra, och vi har det ju egentligen bra som vi har det. Det hade varit trevligt/kul/spännande/(välj ord själv!) med ett barn i huset. Nu finns det ju (tyvärr) andra barn som kan behöva oss.

  Men, vi tänker så klart på flickan.... Det finns en plan för hur soc ska gå vidare, men vill inte skriva det här. Det ruskiga i det hela, är att föräldrarna säger nej till socialen. Och att de KAN det. Det tycker vi är märkligt.

  Ett barn som inte knyter an till någon före tre års ålder blir psykopat... eller?

  Vad är det för samhälle vi har, egentligen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar det.
   Och såklart att det skulle vara underbart med ett barn i huset, det förstår jag mer än väl, för detta är ju inte första gången ni blivit knäppta på näsan, vad jag förstår...
   Klart det finns andra barn som behöver er, det var inte så jag menade, hoppas du inte tog illa vid dig,men det känns som att man kan "gå runt" systemet på något sätt, som bov, dårå.

   Hoppas, hoppas, som sagt, att det löser sig för alla.
   Kramar

   Radera
 7. Men fy så sorgligt! Hur kan föräldrarnas rätt till barnet stå över barnets rätt till bra föräldrar?!! Hoppas advokaten sover riktigt dåligt inatt. Och all styrka till er! Måste kännas riktigt tungt nu.

  SvaraRadera
 8. Det är så hemskt :(
  Nu vet jag inget om just detta, förutom vad du skrivit, men soc gör tyvärr inte alltid rätt, rätt sällan faktiskt, o när de väl gör rätt så får de ingen backup.
  Väldigt hemskt. Sverige i ett nötskal.
  Tänker på er. Kram ❤

  SvaraRadera
 9. Fy vad ledsamt för alla. Blir helt ledsen av att läsa detta, både för flickan och för er. Himla knepigt rättssystem.
  Mina tankar till Er!
  Många kramar

  SvaraRadera
 10. Usch, håller med vad de övriga har skrivit, fruktansvärt för den lilla flickan OCH för er. Jag hoppas på en lösning! Också väldigt märkligt att familjen kan neka soc insyn, funkar det verkligen så??!!

  Många många kramar från mig

  SvaraRadera
 11. Verkligen märkligt att föräldrarna har rätt att stänga ute soc. Då är ju LVU fullkomligt tandlöst, och det förklarar verkligen hur en del hemskheter som det sedan skrivs om i tidningarna sedan har kunnat uppstå och fortgå. Usch vad jag är ledsen för barnets skull! Undrar hur den advokaten kan leva med sig själv. Tala om empatilös.
  Förstås är jag ledsen för er skull också!

  SvaraRadera
 12. Ja, jag arbetar som socialsekreterare och tyvärr är det så att om det inte finns tillräckliga brister för ett LVU (tvångsvård) så är det bara frivilliga insatser som kan erbjudas (vilka familjen kan tacka nej till och därmed har socialtjänsten ingen rätt till insyn). Det man kan "hoppas" på är ju dels att överklagan (om det blir en sådan) leder till att socialtjänsten får rätt och flickan omhändertas. Eller att nya anmälningar kommer in som ger socialtjänsten chansen att utreda på nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag frågade om överklagan, men fick svaret att: "våra chefer tillåter inte det". Så det är nog inte praxis att göra det. Kanske kostar för mycket? Hur som helst är det tragiskt. Vi har fått veta så mycket som jag inte skrivit här. Jag vill inte lämna ut någon. Tyvärr har inte föräldraran släkt eller vänner som de umgås med, som kan göra en polisanmälan. Jag tror att grannar är för rädda för att göra en anmälan.... Eller har jag fel?

   Radera
  2. Tråkigt att de inte tänker överklaga! På vårt kontor överklagar vi alltid om vi anser att rätten har fattat ett felaktigt beslut (dvs inte gått på vår linje). Vem som helst kan anmäla till socialtjänsten om man ser ett barn i sin närhet som far illa. Att grannar anmäler händer, men de vill då oftast vara anonyma. Annars tänker jag på barnomsorg och BVC i första hand. Hoppas de reagerar...

   Radera
 13. Ni vet att vi tänker på er SUPERMYCKET!!! En kram hade suttit finfint igår :) Men blomman fick symbolisera det istället :) Finns här för er båda!! <3

  SvaraRadera
 14. Det gör ont i hela mitt hjärta. Dels av att veta att den lilla flickan har det tufft! ( mitt hjärta blöder bokstavligen) och dels för er skull... Ååå vad jag tänkt på er och hoppats innerligt att just ni skulle få visa flickan hur det är att bli älskad och omtyckt... All kärlek till er!
  Kram Malin

  SvaraRadera