onsdag 23 november 2016

Var sak har sin tid.

Idag jobbar jag kl 11-19. Lite ovanlig tid för mig. Jag gillar bättre att jobba 8-16. Kommer förmodligen vara helt slut när jag väl kommer hem ikväll.... Men eftersom maken och vovven åker iväg kl 6.20, var jag uppe tidigt idag. Det blev en lång frukost framför teven, det gillar jag. Med en brasa som sprakar bredvid! Sen har jag faktiskt hunnit med lite bra saker. Jag var ute i garaget och plockade in ett par röda blomkrukor. Jag förbereder mig för helgen, det är ju Första Advent. Igår var jag och köpte mina små röda begonior. De ska vara där i köksfönstren sen, på var sin sida om ljusstaken. Konservativ, jag??? Nja..... hur kan du tro det?? ;)

De gamla sa alltid, att "var sak har sin tid". Någon påpekade för mig, att det till och med har bibliskt ursprung (men det vet jag inte säkert). Men jag håller verkligen med om det uttrycket. Var sak har sin tid. Varför ska vi ha så bråttom hela tiden??? För några år sen fick min guddotter ett utbrott. Vi var på Maxi, det var någon vecka kvar till Halloween (vilket hon som 7-åring firade på fritids). På ena sidan stod en massa halloween-pynt och på andra sidan var det redan fullt med julsaker, stjärnor och tomtar. "Men!" utbrast hon. "Vad håller de på med?? Man kan väl i alla fall få fira en sak i taget färdigt först??" Och jag håller med henne.

Det är bra att få vänta och längta lite ibland. Var sak har sin tid. Varför måste vi sätta upp stjärnor och ljusstakar i fönstret redan i början på november? Och sen plocka ner dem på nyårsdagen (i bästa fall). Nä, vänta till första advent. Då får du längta och vänta.... Spänningen stiger. Så mysigt det kommer bli! Hos oss åker julpynt och innegran bort vid trettonhelgen. Ljusstakar i fönstrena och utegran får stå ända till tjugondag knut. Så är det bara, :)

Min jul kommer se annorlunda ut i år. Men visst kan man ändra sig. Min syster kommer inte hem, med sin lilla familj. De kommer inte förrän i mitten/slutet av januari. Men hon kommer hit till mig på fredag i stället! Då ska vi baka lussekatter, och kanske pepparkakor också. Mysa lite, hon och jag, och lilla dottern. <3

Jag har fått ett första, preliminärt svar på de två tumörer läkarna hittade i min fot. Det ser ut som om de är godartade. Så tumörerna får sitta kvar ett tag till. De hålls under noggrann uppsikt, och  så gör man något åt dem, om de börjar växa, eller jag får mer ont, eller om nåt annat händer. Det var en suck av lättnad. Nu SKA jag fira jul i alla fall. Men inte än. Först är det Advent!

:)

2 kommentarer:

 1. Så bra att tumörerna verkar vara godartade! Jag tycker att tanken att var sak har sin tid är bra och kanske kan det hjälpa i processen att acceptera barnlöshet? Tack för ett bra inlägg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har lite rätt där. Var sak har sin tid. Så även barn.
   Kram!

   Radera