fredag 6 juli 2012

Semester = ledig ???

Hos oss är det alltid min man som klipper gräset. Jag har gjort det några gånger. Vi har båda gräsallergi, men jag är värre än vad han är.

Men, när det kommer till trimmern, att putsa till kanter mot land, husvägg, rabatter och altanen. Då är det jag som sköter det. När mannen ska göra det, så funkar det aldrig. Ni kanske känner igen det, tråden trasslar, och antingen åker inget eller allting ut. Men när jag gör det, då funkar det riktigt bra.

Och det är jag som vill ha det gjort. Det är jag som ser skillnaden som det gör, det där extra lilla putsen. Alltså är det jag som får köra med trimmern.

Vad händer? Jag blir ruskigt allergisk, nyser och snorar och det kliar i halsen och i ögonen. Jag får ont i axlarna (fel höjd, jag är för kort eller trimmern för lång), ont i ryggen, det skakar i armarna och gör ont.

Typiskt. Jag vill, vill, vill ha det så fint som det blir när jag kör med trimmern. Men är det värt det? Jag orkar inte riktigt. (Eller, egentligen är det min kropp som inte orkar, det gamla skrället. Reparerad och justerad som jag är överallt).


Som ni förstår har jag i dag kört med trimmern. Innan dess hade jag stått framför morgonteven och strukit en stoooor hög. Och efter trädgården gick jag in och bakade bullar. Eller vetelängder. Jag gör oftast vetelängder. Mitt i detta hann jag plocka potatis, koka den, plocka sallad som tvättades och skars och servera lunch till min man (som jobbar hemma idag). Det blev sill, gräddfil och nypotatis. Sommarmat, eller hur? Jag har också plockat lite rabarber, för jag tänkte göra en paj eller nåt tills i kväll.

Men nu blir det paus en stund. Jag har ju i alla fall semester, eller hur??

kram på er!

2 kommentarer:

 1. Ja, vem har sagt att man ska vara ledig på semestern?!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä precis!

   Och bara för att göra saken ännu bättre, har jag tvättat av garagedörren (den är vit....), strukit en hel del mer samt fryst in vetelängderna jag bakat. Icke att förglömma har jag även plockat ur diskmaskinen... ;)

   Hujedamej vad mycket man kan hinna på en dag!!
   Hahahaha

   kramelikram

   Radera